Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27, 2017

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εκπαιδεύουν τζιχαντιστές στη Συρία

αμερικανική στρατιωτική βάση στο Τανφ
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εκπαιδεύουν πρώην "μαχητές" του ISIS στη Συρία για να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.


Οι κατηγορίες, που διατύπωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, αφορούν την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Τανφ, ένα στρατηγικό σημείο μεθοριακής διέλευσης στα συροϊρακινά σύνορα στη νότια Συρία.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως η αμερικανική βάση είναι παράνομη και πως αυτή και η περιοχή γύρω της έχει γίνει «μια μαύρη τρύπα» όπου μαχητές επιχειρούν ανεμπόδιστοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πως η εγκατάσταση στο Τανφ είναι μια προσωρινή βάση που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση δυνάμεων εταίρων οι οποίοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. Έχει απορρίψει παρόμοιες ρωσικές κατηγορίες στο παρελθόν, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον παραμένει προσηλωμένη στην εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους.

Όμως ο Γκερασίμοφ δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda πως οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν "μαχητές" οι οποίοι μάχονταν προηγουμένως για το ISIS, αλλά τώρα αυτοαποκαλούνται Νέος Συριακός Στρατός ή χρησιμοποιούν άλλες ονομασίες.
 newsbeast.gr
 27/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin