Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017

Το απρόσμενο φιάσκο της Theresa May

Ακόμη και η παραδοσιακά συντηρητική εφημερίδα «Daily Mail» δεν μπορούσε το πρωί της Παρασκευής να κρύψει την πίκρα, τη θλίψη, αλλά κυρίως την απογοήτευση στο στρατόπεδο των Τόρις μετά τα πρώτα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της Πέμπτης.


Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία παρά τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης αλλά και από δικούς της βουλευτές αρνείται να παραιτηθεί στο όνομα της σταθερότητας, βρίσκεται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση, αφού έχασε το προσωπικό πολιτικό της στοίχημα.

Τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, όπως συνήθως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ήδη γίνεται λόγος για μια φρικτή εκλογική εκστρατεία της σημερινής πρωθυπουργού και για ένα «επικρεμάμενο κοινοβούλιο» (hung parliament), που είναι ο ιδιαίτερος βρετανικός όρος για την απώλεια της αυτοδυναμίας, ενώ υπάρχει απόλυτο σκότος για το πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit.

Οι Συντηρητικοί ξεκίνησαν την προεκλογική τους καμπάνια ακόμη και με 26 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τους Εργατικούς, για να καταλήξουν την Πέμπτη το βράδυ σε μία πύρρειο νίκη, συγκεντρώνοντας από 314-322 έδρες, όταν χρειάζονται 326 για να κερδίσουν μια τυπική αυτοδυναμία. Πολύ μακριά από τον στόχο, αφού η Τερέζα Μέι προκάλεσε αυτές τις εκλογές προκειμένου να υπάρξει μια ενισχυμένη βρετανική κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί εκ του ασφαλούς με τους Ευρωπαίους.

Έτσι, λοιπόν, όχι μόνο δεν υπάρχει ισχυρή πλέον προοπτική διακυβέρνησης στη Μ. Βρετανία, αλλά και η Τερέζα Μέι είναι μία ηττημένη πολιτικός που βλέπει τα συντρίμμια της φιλοδοξίας της να επιβάλλει την απόλυτη ηγεμονία της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 zougla.gr
9/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin