Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2016

Αυστρία: Συντριπτικό «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Την αμετάβλητη, σαφή απόρριψη από την συντριπτική πλειονότητα των Αυστριακών της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα κατά ποσοστό 80% —το υψηλότερο που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία— κατέγραψε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βιέννη.


Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, το 80% των ερωτηθέντων απορρίπτει την τουρκική ένταξη, ενώ θα την καλωσόριζε μόλις ένα 10%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από ποτέ (πριν από έναν χρόνο ανερχόταν ακόμη σε 13%).

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Πάουλ Σμιτ, με την δυσανάλογη στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στους επικριτές της, η Τουρκία «αποχαιρετά» μόνη της την ενταξιακή διαδικασία.

«Η ΕΕ έχει σαφή κριτήρια για την ένταξη: δημοκρατία, κράτος δικαίου, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων· προϋποθέσεις από τις οποίες απομακρύνεται η σημερινή Τουρκία», εξήγησε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin