Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016

Ελλάδα: Πτώση για τις Μμε

Την... κατιούσα έχουν πάρει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρώπη ανακάμπτουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά το ισοζύγιο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το εννιάμηνο του 2016 ήταν αρνητικό, καθώς έκλεισαν 24.330 επιχειρήσεις και ιδρύθηκαν 21.657.

Ακόμη παρατήρησε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανακάμπτουν στην Ευρώπη όπως διαπιστώνει το  δεύτερο βαρόμετρο του 2016 που παρουσίασε η UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων), ωστόσο στην Ελλάδα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η υπερφορολόγηση, η δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η γραφειοκρατία αυξάνουν τις τάσεις αποεπένδυσης και την άτυπη επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, όλοι οι δείκτες που έχουν σχέση με το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος εξακολουθούν να παίρνουν την ανηφόρα δημιουργώντας μια ασφυκτική ατμόσφαιρα στην αγορά ιδιαίτερα για τις μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους.
 elzoni.gr
13/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin