Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

Κριμαία: Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για εισβολή

Οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν "τρομοκρατικές επιθέσεις" και μια ένοπλη εισβολή στην Κριμαία που, όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB, σχεδιάστηκαν από την Ουκρανία με στόχο την "αποσταθεροποίηση" της χερσονήσου πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

"H FSB απέτρεψε στην Κριμαία τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον βασικών υποδομών" της χερσονήσου που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία αυτή, σύμφωνα με την οποία ένας πράκτοράς της και ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τους Ουκρανούς "σαμποτέρ".

Ένας εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU) διέψευσε αμέσως ότι οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν μια ένοπλη επέμβαση στην Κριμαία, ενώ το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού έκανε λόγο για "προβοκάτσια". "Η Ουκρανία δεν επιχειρεί να ανακαταλάβει δια της βίας το έδαφός της και δεν θα το κάνει", διαβεβαίωσε ο Γιούρι Τάντιτ, ένας σύμβουλος του επικεφαλής της SBU, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax-Ukraine.

Σύμφωνα με την FSB, οι "τρομοκρατικές επιθέσεις" είχαν σχεδιαστεί από την υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin