Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

Αυστρία: Ο Κερν επιμένει να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας

Παρά την έντονη κριτική που του ασκείται από την Άγκυρα, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, παραμένει σταθερός στη θέση του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διακόψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία, όπως τόνισε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξη του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Πρόκειται για μία συζήτηση βασικών αρχών, σημείωσε ο καγκελάριος, παρατηρώντας πως εάν η Τουρκία επαναφέρει την θανατική ποινή, «κάτι που είναι απαράδεκτο για όλες τις χώρες της ΕΕ», το θέμα της ένταξης θα φύγει ούτως ή άλλως σύντομα από το τραπέζι.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάποιον, ο οποίος δεν τηρεί δημοκρατικές προδιαγραφές, ή αδιαφορεί για αναγκαιότητες του κράτους δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, παρατηρώντας ωστόσο, πως ένα «όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δεν αποκλείει έναν «κοινό δρόμο», καθώς θεωρεί πως η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος, όπως για παράδειγμα σε ζητήματα ασφάλειας - και ο ίδιος υποστηρίζει έναν νέο καθορισμό των σχέσεων μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin