Κυριακή, Αυγούστου 14, 2016

Χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας πέρασαν στην Κολομβία για τρόφιμα και φάρμακα

Στρατιωτική μπάντα της Κολομβίας καλωσόρισε χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας νωρίς το πρωί του Σαββάτου, καθώς τα σύνορα των δύο χωρών άνοιξαν ξανά επίσημα, έπειτα από έναν χρόνο.

Πολίτες ταξίδεψαν από όλες τις περιοχές της Βενεζουέλας για να σταθούν στην ουρά, ελπίζοντας να περάσουν τα σύνορα για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά που βρίσκονται σε έλλειψη στην χώρα τους, που έχει βυθιστεί σε πρωτοφανή οικονομική κρίση.

«Ήρθα μαζί με την οικογένεια μου για να κάνω κάποιες αγορές, καθώς δεν μπορούμε να βρούμε τίποτε να φάμε», δήλωσε ο Γουίλμαρι Σαλχέδο, 17χρονος φοιτητής μηχανολογίας, που ταξίδεψε 800 χιλιόμετρα από την κεντρική πόλη Μαρακάι, ελπίζοντας να αγοράσει ρύζι, ζάχαρη και μαγειρικό λάδι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ανέφερε ότι περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι - πολλοί εκ των οποίων πολίτες της Βενεζουέλας - πέρασαν τα σύνορα από τις πρώτες μόλις ώρες που άνοιξαν το Σάββατο.

Εκπρόσωπος του κολομβιανού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι 5.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα τις δύο πρώτες ώρες.
 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin