Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

OHE: Η συριακή κυβέρνηση εμποδίζει τη διανομή Bοήθειας

Η κυβέρνηση της Συρίας απορρίπτει τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για τη διανομή βοήθειας σε 905.000 ανθρώπους περιλαμβανομένων των κατοίκων του Χαλεπιού, της πόλης που βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε ο πρόεδρος της ειδικής ομάδας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια, Γιαν Έγκελαντ.


«Φαίνεται πως έχουμε νέες εν δυνάμει πολιορκούμενες περιοχές, έχουμε εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια που δεν μπορούν να μεταβούν στο Χαλέπι», είπε ο Έγκελαντ στους δημοσιογράφους έπειτα από μια εβδομαδιαία συνάντηση των κρατών που υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.

Η ειδική ομάδα για την ανθρωπιστική βοήθεια της οποίας προεδρεύει ο Έγκελαντ είχε κάποια επιτυχία στη διάνοιξη διόδων για την παροχή βοήθειας τον Απρίλιο, διασφαλίζοντας την παροχή βοήθειας στο 40% των ανθρώπων που διαβούν σε πολιορκημένες περιοχές στη Συρία, σε σχέση με το 5% στο σύνολο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin