Σάββατο, Απριλίου 16, 2016

Ιαπωνία: Στους 23 οι νεκροί από το νέο σεισμό

Δεκάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια μετά τον νέο σεισμό που σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Ιαπωνία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους, ανεβάζοντας σε 32 τον αριθμό των νεκρών μετά τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Η νομαρχία του Κουμαμότο, στο νησί Κιούσου, επλήγη τις τελευταίες 48 ώρες από μια σειρά σφοδρών δονήσεων που προκάλεσαν καταστροφές, πυρκαγιές και κατολισθήσεις.

Στην ορεινή περιοχή Μινάμι-Άσο, μια μεγάλη κατολίσθηση παρέσυρε κατοικίες, απέκλεισε έναν αυτοκινητόδρομο και απομόνωσε από τον υπόλοιπο κόσμο περίπου 1.000 κατοίκους.

"Ο συνολικός απολογισμός έχει φθάσει τους 32 νεκρούς", δήλωσε ο Γιουμίκα Κάμι, εκπρόσωπος της νομαρχίας του Κουμαμότο. Μεταξύ αυτών, δύο φοιτητές που είχαν αποκλειστεί μαζί με μια δεκαριά άλλους νέους σε πανεπιστημιακή κατοικία που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε σχεδόν χίλιους, από τους οποίους 184 έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin