Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2016

Δυσφορία για την αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ

Τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αποφέρει ακόμα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αφού οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες οι δυο τους αργά το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Τσίπρας φέρεται πως εξέφρασε τη δυσφορία του για τη γενικότερη λειτουργία και επιχειρησιακή ικανότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ, αλλά και τους όρους της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι είναι ακόμα νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς την αποτελεσματικότητα της νατοϊκής επιχείρησης. Επίσης, ο ίδιος φέρεται να απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οι όποιες αδυναμίες οφείλονται στο γεγονός ότι η δραστηριότητα της Συμμαχίας στο Αιγαίο βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και του ζήτησε «υπομονή και κατανόηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin