Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2016

Ψευδολύση η αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν. - Frank-Walter Steinmeier

"Ψευδολύση" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ την πρόταση της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας να αποπεμφθεί η Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν εάν η Αθήνα "δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της".

"Οι ψευδολύσεις, όπως ο αποκλεισμός χωρών από τη Ζώνη Σένγκεν, δεν προωθούν απολύτως τίποτα και, κυρίως, δεν περιορίζουν τις προσφυγικές ροές και διχάζουν την Ευρώπη", απάντησε ο Σταϊνμάγερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου Funke-Mediengruppe.

Η Αυστριακή υπουργός Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ υποστηρίζει σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Βελτ αμ Ζόνταγκ ότι "αν μια χώρα του Σένγκεν δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της δεν απαγορεύεται να γίνονται ορισμένες σκέψεις" και ότι είναι "μύθος" το ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. "Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων έφτασε στα όριά της. Μιλήσαμε πολύ, τώρα, είναι ώρα για πράξεις. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τη σταθερότητα, την τάξη και την ασφάλεια στην Ευρώπη", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin