Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2016

Γιούνκερ: Εργαστήκαμε σκληρά και καταφέραμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάστηκε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και τα κατάφερε», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας έχει μέλλον και προτερήματα.

«Πολλοί μπορεί να πίστευαν ότι η Κομισιόν είχε πολλά άλλα πράγματα με τα οποία θα μπορούσε να ασχοληθεί, εγώ όμως πιστεύω ότι καλώς κάναμε και ασχοληθήκαμε. Καταφέραμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και εγώ πιστεύω ότι η χώρα έχει μέλλον και πλεονεκτήματα» τόνισε ο Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα τις προκλήσεις στην Ευρώπη το 2016, ο Γιούνκερ μίλησε ακόμα για την ευρωζώνη, για το προσφυγικό και τη Σένγκεν αλλά και τη Βρετανία.

Αναφερόμενος στην ευρωζώνη, σημείωσε ότι η κοινή νομισματική ένωση δεν έχει κανένα νόημα αν δεν υπάρχει παράλληλα η ελεύθερη μετακίνηση στα πλαίσια της ζώνης Σένγκεν, τονίζοντας ότι όποιος «σκοτώσει» τη Σένγκεν θα βλάψει την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και θα δημιουργήσει υψηλή ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin